Opinie

Zapraszamy

Od wczoraj tj. 01 grudnia 2016 powstała nasza zakładka strony internetowej "OPINIE" . Mamy nadzieje, że wkrótce pojawią się wpisy i komentarze uczestników naszych wypraw. Zapraszamy do pisania !  :)

DODAJ OPINIĘ

KILIMANJARO i ANNAPURNA BASE CAMP

Maria Boruszka maria.boruszak@archikram.pl 2017-01-05 13:45:18

KILIMANJARO I SAFARI

Jurek Kostrzewa jest organizatorem i przewodnikiem godnym zaufania. Wyprawy , które organizuje nie są liczne - na Kilimanjaro było 12 uczestników , natomiast do Annapurna Base Camp szłam z Jerzym w grupie 6 uczestników. Tak niewielkie grupy dają Jerzemu możliwość kontroli sytuacji. Nie ma opcji, aby ktokolwiek miał jakiś problem, który Jerzemu umknąłby uwadze. Oprócz tego Jerzy jest przewodnikiem bardzo aktywnym i po ludzku empatycznym. Jestem pewna, że Jerzy w trudnych warunkach wysokogórskich nie zostawiłby nikogo samemu sobie z jego problemem. Każda z tych wypraw /Kilimajdżaro i Annapurna Base Camp/była profesjonalnie przygotowana. Zarówno tragarze, jak też lokalni przewodnicy są Jerzemu znani i współpracują z nim od dawna. Jurek nie jest organizatorem nastawionym na szybki i łatwy zysk. Jego wyprawy są tak zaprojektowały, by dawały maksymalny komfort uczestnikom i szansę na sukces każdemu uczestnikowi. To dlatego na Kilimanjaro zazwyczaj wchodzą na szczyt wszyscy uczestnicy, co jest bardzo rzadkie u innych organizatorów. Polecam Jurka serdecznie! Oprócz fachowości , jest po prostu dobrym , charyzmatycznym i bardzo interesującym człowiekiem. A jak śpiewa!

Kilimandzaro

Marek Glogaza marekglogaza@wp.pl 2017-01-04 10:19:58

Byłem z Jurkiem na Kilimandzaro. Wyprawa przygotowana profesjonalnie, zakonczona sukcesem. Przeprowadzona bezpiecznie i odpowiedzialnie.Gorąco polecam.

Himalaje

Alicja al.op@op.pl 2017-01-01 17:29:26

ANNAPURNA BASE CAMP

W 2016r byłam uczestniczką wyprawy w Himalaje. Był to mój trzeci wyjazd z biurem Adventure -Expedition. Doskonała atmosfera którą tworzy lider Jerzy Kostrzewa, doświadczenie i poczucie odpowiedzialności za uczestników powoduje że chętnie korzystam z usług biura.Niestety podczas wyprawy zachorowałam. Zostałam odwieziona przez Jerzego do hotelu potem do szpitala a podczas choroby cały czas byłam w telefonicznym kontakcie z naszym opiekunem. Zorganizował także mój powrót w góry, gdzie spotkałam się z grupą. Podziwiam za trud ,który podjął Jerzy aby dołączyć do grupy praktycznie przez dwa dni wbiegając i goniąc grupę. Grupa w tym czasie była pod opieką drugiego wspaniałego przewodnika Chandry. Dziękuję za troskę, opiekę i radość ,którą daje kontakt z górami i taką osobowością jaką jest Jerzy. Polecam wszystkim którzy cenią profesjonalizm ,doświadczenie górskie jakim dysponuje lider biura. Ważna jest także elastyczność z jaką potrafi zmienić plan dostosowując się do potrzeb grupy. To była moja trzecia przygoda z biurem i mam nadzieję,że następna przede mną.Dziękuję

NIEZAPOMNIANA PRZYGODA I WSPANIAŁA WYPRAWA Z ADVENTURE_EXPEDITION

Malgosia magwoy@wp.pl 2016-12-05 22:57:59

KILIMANJARO I SAFARI

Wyprawa na Kilmanjaro była strzałem w 10. Niezapomniane wrażenia,super organizacja,wspaniale miejsca,cudowni ludzie. Magiczne i nieziemskie widoki.Co tu więcej pisać.....POLECAM wszystkim, którzy szukają prawdziwej przygody życia na wyjazd z Adventure-Expedition.Poza tym spelniło się moje marzenie weszłam na Kilimanjaro.

Malgosia.

Wokół Annapurny

Grażyna Szymczak grazyna_szymczak1@wp.pl 2016-12-05 22:13:09

ANNAPURNA BASE CAMP

Byłam z Adventure Expedition w Nepalu na treku do ABC w listopadzie 2015 r. Jestem pod dużym wrażeniem perfekcyjnej, profesjonalnej organizacji wyprawy. Byliśmy małą grupą (5 osób + Jerzy + nepalski przewodnik Chandra i 4 tragarzy), taka grupa jest bardzo mobilna, łatwo dostosować tempo marszu i ustalić plan wyprawy na każdy dzień. Jerzy bardzo pilnował wszystkiego, co miało wpływ na nasze zdrowie - zwłaszcza w kontekście uniknięcia choroby wysokościowej. Czasem zżymaliśmy się na jego "wolniej", "piłaś?", "aspirynę brałaś?", "głowa cię nie boli?", ale dzięki Jerzemu wszyscy bezpiecznie i w dobrej kondycji dotarliśmy do ABC. Jerzy potrafił również błyskawicznie reagować na nagłe zmiany pogody, zmienić miejsce noclegu by zdążyć przed deszczem. Część górska wyprawy - świetnie przygotowana. Podczas zwiedzania Kathmandu i Pokhary Jerzy okazał się bardzo dobrym przewodnikiem z dużą wiedzą na temat zwiedzanych obiektów. Z czystym sumieniem mogę polecić wyprawy organizowane przez Adventure Expedition - ciekawie, bezpiecznie, sympatycznie. I wiem, że na pewno pojadę jeszcze - choćby i na koniec świata. Dziękuję , Jerzy!

Sanktuarium Annapurny

Weronika veera@wp.pl 2016-12-05 22:04:48

ANNAPURNA BASE CAMP

W połowie listopada wróciłam z trekkingu do Sanktuarium Annapurny. Był to znakomicie i profesjonalnie przygotowany i przeprowadzony wyjazd. Staranność w wyborze drogi, czasu, stopnia trudności i odpowiedzialność za uczestników były na ponadprzeciętnym poziomie. Firma Adventure-Expedition bardzo dobrze to zorganizowała a nasz Lider, Jerzy Kostrzewa, świetnie poprowadził. Żeby zdrowo i dziarsko przejść te ponad 100 km wystarczyło po prostu zastosować się do życzliwych wskazówek Jerzego. Dbał o nasze zdrowie, o nasz komfort i bezpieczeństwo całej wyprawy. Nie wspominając o dobrym humorze:) Miałam szczegółowe podpowiedzi jak się ubrać, co zabrać i jak się przygotować do każdego dnia wycieczki. Dbał także o sensowne pory posiłków (postoje na lunch, tea-time'y itd.). Nie tylko na szlaku ale i w Katmandu oraz Pokharze podpowiadał gdzie możemy zjeść aby smacznie, bezpiecznie i bez sensacji żołądkowych wędrować po himalajskich szlakach. Serdecznie polecam organizowane przez Adventure-Expedition treki i wyjazdy. Góry są piękne ale bez właściwej wiedzy i pokory wobec natury mogą być niebezpieczne. Ja miałam komfort: wspaniałe widoki, znakomitą atmosferę i poczucie bezpieczeństwa. Full profi! Dziękuję serdecznie za przygodę życia i kłaniam się nisko Organizatorom:)

Najlepsze biuro

Ewa Trojanek e.trojanek@wp.pl 2016-12-04 16:36:33

KILIMANJARO I SAFARI

Z biurem Adventure-Expeddition byłam już 6 razy: Kilimanjaro, wokół Annapurny, ABC, Tybet Zachodni, wulkany Indonezji i Indochiny. Nigdy się nie zawiodłam, uczestnicy spotykają się często, nawiązują przyjaźnie, wracają do Jerzego i jego biura.
Uczestniczyłam też w innych wyprawach, jednak to biuro okazało się NAJLEPSZE :) Dziękuję :)

Kilimanjaro

Grzegorz gary56@tlen.pl 2016-12-01 23:38:40

KILIMANJARO I SAFARI

Byłem z adventure-expedition na wyprawie na Kilimanjaro. Fantastyczna atmosfera jaka tworzy lider Jerzy. Wspaniała organizacja, jedzenie i opieka przewodnicka. Byłem pod wrażeniem. Wszyscy uczestnicy naszego treku weszli na wierzchołek Kilimandżaro. Na pewno pojadę jeszcze raz z ekipą adventure-expedition w Himalaje jesienią przyszłego roku.

Dodaj opinię

5 + 3 =

Opinia będzie widoczny dopiero po zatwierdzeniu.